2016. december 18., vasárnap

Jean Fillioux Coq Cognac + Metaxa Private Reserve - Jelenlegi ára: 28 000 Ft

A Jean Fillioux konyakházat Honoré Fillioux alapította 1880-ban. Honoré a konyakkészítés mesterségét a Hennessy konyakháznál tanulta ki, ahová a Fillioux-család adja a pincemestereket és keverőmestereket az 1800-as évek elejétől mind a mai napig.
A Jean Fillioux konyakháznak otthont adó La Pouyade birtokelhelyezkedése tökéletes: az úgynevezett ? arany háromszögben? helyezkedik el, amelyet Verri? res, Angeac-Champagne és Juillac-le-Coq falvak határolnak, és amelynek meszes-agyagos talaja kiváló szőlőt szolgáltat a konyakkészítéshez.     
A Jean Fillioux konyakház a hagyományos családi birtokok válogatott csoportjába tartozik, amelyek évszázados hagyományokon alapuló autentikus konyakok előállítása révén, évtizedeken keresztül sikeresen megőrizték legfelső minőségi pozíciójukat. A konyakjaik lelkes elismeréseket kaptak az italok világának legismertebb szaklapjaiban: Revue du Sommelier, La R evue du Vin de France, Guide Gault & Millau, Guide Hachette, Cuisine et Vins de France, Der Feinschmecker, Spirit Journal, Wine Enthusiast. Érdekesség, hogy a párizsi Moulin Rouge is őket bízta meg a saját konyakja elkészítésével.
Metaxa:
Savatiano, Sultania és Black Cornith szőlőfajtából, 3 és 30 év közötti érleléssel készül a Metaxa Private Reserve, melyet gyógynövényeken és rózsaszirmon szűrnek át és muskotállyal ízesítenek. A brand legkülönlegesebb és legelőkelőbb tagja, mely díszdobozban érkezik, így ajándéknak is kitűnő!
A "csúcsok csúcsa" a megfizethető kategóriában. 20-30 éves érlelés.
Sötét borostyán színű. Ízét harmonikusan bársonyos puha és finom édesség jellemzi, elegáns fűszeres, tölgyes zamattal.
Nagyon szép ajándék !
 

Jelenlegi ára: 28 000 Ft
Az aukció vége: 2017-01-08 22:55 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése