2017. május 18., csütörtök

Kövi Szabolcs - A nagy meditációs kör - Jelenlegi ára: 2 499 Ft

CD 1.  Az erdő gyógyító fuvolája (72 perc)
Ez a különleges bambuszfuvola a lélek ősi szavával szól hozzánk, az élet erdejének üzenetét hordozza mély, bársonyos hangjában.  A Himalája meditáció című CD lemezem elkészítése óta keresek egy másik, a basszusfurulyához hasonlóan mély hangú hangszert. Nemrég megtaláltam, az amerikai fuvolakészítő, ? Erik the flutemaker? kínálatában. A ? deep forest flute? hangja igazán gyógyító erejű, biztos, hogy az egyik kedvencem lesz ez a hangszer, bízom benne, hogy a hallgatóimnak is a lemez, amelyen 72 percig csak ezen a hangszeren játszom, a trópusi esőerdő nyugtató hangjaival a háttérben.
 
CD 2.  Keleti szél (72 perc)
Ezen a lemezen pentaton citerák és a kínai ghuzen kísérik a mély hangú indián furulyát, a háttérben az óceán simogató hullámai hallatszanak. Ez az egybefüggő meditatív zene a szokásos felhasználási lehetőségeken kívül alkalmas lehet lassú tai-chi gyakorlatok háttérzenéjeként is.
 
CD 4.  Holdfény (72 perc)
Gongok és csengők zengenek, mintha egy távoli, mesebeli palotából hallatszana ide az esti altató zenéje, miközben a Hold fénye tükröződik a tenger hullámain. Ezt az egybefüggő meditatív zenét, ami kiváló segítség lehet gyerekek vagy felnőttek altatásához, már régóta szerettem volna kiadni, de csak a ? Nagy meditációs kor? sorozat elemeként kaphatott önálló lemezt, mivel nincs benne fuvola, vagy más fúvós hangszer. Néha a cél érdekében nem használok fúvós hangszereket, hiszen azok szinte ? beszélnek?, amivel nem minden esetben segítik az elmélyült meditációt, aminek az eléréséhez ez a zene hozzásegíthet.
 
CD 5.  Éden (55 perc)
Ez a zene arra hivatott, hogy az éden békéjét hozza el a szívünkbe. A háttérben madárcsivitelés hallatszik. Minden alkalommal egy meghatározott cél vezérel az albumaim elkészítesekor. Ennél a lemeznél arra törekedtem, hogy a romantikus dallamok segítsék a hallgató elméjének megnyugtatását. Nem használok fuvolát, vagy más fúvós hangszert, mivel ezek, magas hangjukkal nem mindig segítik az elmélyülést. A harmonikus dallamok azonban olyanok, mint egy egy titkos nyelv, nyugtató szavakat suttognak, amitől a hallgató képes lesz elengedni problémáit, feszültségeit.
 
CD 6.  Újjászületés (50 perc)
Kellemes dallamok lassú tempóban, pánsíp szólóval. 2014-ben megjelent egy pánsípos lemezem, de azóta többen kérdezték, hogy nem készül -e újabb lemez erre a hangszerre. Ezúttal egy meditatív albumot készítettem, az elsővel ellentétben, amely egy zenekari, romantikus CD volt. A mostani is dallamos, de nagyon lassú, egy tempójú zene, megfelel a meditatív zene követelményeinek.


Jelenlegi ára: 2 499 Ft
Az aukció vége: 2099-01-01 00:00 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése