2017. október 6., péntek

Pici, rózsaarany színű, kristályos, rose gold filled fülbevaló - Jelenlegi ára: 2 500 Ft

Pici töltött rózsaarany (rose gold filled) fülbevaló, kristályokkal. Kapoccsal záródik. Elegáns viselet!
 Mi jelent a töltött arany (gold filled) kifejezés?
A töltött arany (gold filled) ékszereket aranyozással készítik, viszont ez nem csak sima aranyozás hanem az alap fém felületét vastagon valódi arany réteggel növelik, kitöltik. Ezt az eljárást nevezik úgy, hogy „ gold filled”, ezt magyarul töltött aranyként lehet megfogalmazni.
A gyártás során hengerelt aranylemezt rendkívül nagy nyomáson és magas hőmérsékleten egybeolvasztják a hordozó fémmel. Így egy olyan vastag fedőréteg jön létre, amely akár harmincszor vastagabb lehet a más eljárásokkal felvitt réteghez viszonyítva.
A gold filled ékszerek azonban mégsem tekinthetőek színaranynak. Igaz, hogy sok aranyat tartalmaz, de ez a mennyiség nem mérhető karátszámban. A Magyarországon forgalomban lévő legkisebb karátszámú 9k 375 jelzésű ékszerekhez viszonyítva 50 ezrelék tehát még az 1 karátot sem éri el. Ezek miatt a gold filled ékszerek befektetésnek nem megfelelőek, de ajándéknak kiválóak.
Ezek az ékszerek megfelelő használat mellett nem színezik el a bőrt és magas a kopásállóságuk.
Az ékszereken található egy kopásálló, antiallergén réteg, de súlyos fémallergia esetén kérlek válassz inkább nemesacél ékszereink közül!
Hogyan kell kezelni a gold filled ékszereket?
Az ékszerek élettartamát csökkentik a vegyszerek (parfüm, krémek, mosogatás, takarítás, stb. ), ezért legjobban tesszük, ha fürdés vagy olyan tevékenység végzése előtt, amihez vegyszert használnánk, levesszük őket.
A karcolódás elkerülése érdekében érdemes levenni olyan munkák előtt, ami közben az ékszer sérülhet (pl. kerti munka, takarítás).
A gold filled ékszerek tisztítása szükség esetén folyékony szappannal vagy szódabikarbonátos vízben történjen, majd egy puha ronggyal szárazra kell törölni.
Ne viseljük gold filled ékszereinket sportolás, alvás közben.


Jelenlegi ára: 2 500 Ft
Az aukció vége: 2017-10-26 15:48 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése