2021. június 6., vasárnap

MAYES: NAPSÜTÖTTE SZAKÁCSKÖNYV. Receptek az olasz konyhánkból * 2012 * Tericum * ÚJ - Jelenlegi ára: 9 600 Ft

MAYES: NAPSÜTÖTTE SZAKÁCSKÖNYV. Receptek az olasz konyhánkból * 2012 * Tericum * ÚJ
FÜLSZÖVEG
"A konyhai munkamegosztás a következő: én hámozok, te pucolsz, bor csordul, zacskó hasad, bab rotyog, mosogató szörcsög, héj hull, liszt száll, sült tészta hasad, aroma születik, fény táncol, csokoládé olvad, pohár koccan, szósz sűrűsödik... A tészta pedig lágy halmocskákként dagad akkorára, hogy épp elfér összezárt tenyeremben. A vacsora felé száguld velünk a föld. "
Frances Mayes valamennyi könyvében az étel főszerepet játszik. A toszkán konyhaművészetet az improvizáció jellemzi, a gyorsan elkészíthető ételek pedig igazi megnyugvást és örömöt hoznak nem csak a gyomornak, hanem a léleknek is. Mind a főzés, mind az evés igazi öröm forrást jelentenek a toszkán embereknek, életük részét képezik.
Frances és Edward Mayes ebben a könyvben számos receptet osztanak meg az olvasóval, mindazokat, amelyeket ők maguk sokszor megfőztek, és amelyek legfőbb jellemzője a robusztus, jó minőségű, úgymond, becsületes hozzávaló.
Több mint két évtizede nevezték ki új otthonuknak a Cortona melletti Bramasolét. Itt készítették el mindazokat az ételeket, amelyek ebben a szakácskönyvben szerepelnek.
Azonban ez a könyv nem pusztán receptek gyűjteménye. Rengeteg közös élményt idéz. Amikor kosárral a kezükben elindulnak, hogy beszerezzék a vacsorára valókat a piacon, a hentesnél és zöldségesnél, akik már jó ismerősként üdvözlik őket. vagy elindulnak a közeli erdőbe szelídgesztenyét, porcini gombát vagy áfonyát szedni, vagy amikor újdonsült olasz barátaikkal ülnek le a szépen megterített asztalhoz.
A „ Napsütötte szakácskönyv" úgy épül fel. akár egy hagyományos olasz vacsora: az antipastival, az előételekkel indul és a dolcival, a desszertekkel ér véget.
A több mint 150 ínycsiklandó recept között olyan finomságokat találunk, mint:
• bundában sült cukkini virágok
• krumplis ravioli cukkinivel
• pizza karamellizált hagymával és kolbásszal
• apró borjúlabdacsok articsókával
• tégla alatt süli csirke
• rövidkaraj toszkán módra
• rozmaringos burgonya
• hajtogatott gyümölcslepény mascarponéval
• gőzölt csokoládétorta vaníliaszósszal
Színes fotókkal gazdagon illusztrált könyv.
Kiadó: Tericum Kiadó
Kiadás éve: 2012
Kötés típusa: Fűzött
Oldalszám: 222
Méret: 26 cm x 21 cm

Jelenlegi ára: 9 600 Ft
Az aukció vége: 2021-06-07 01:19 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése